Back

Yazılım Nasıl Yapılır

Yazılım, günümüz şartlarında herkesin öğrenmek istediği bir konu. Öncelikle yazılımın ne olduğunu bilmek gerekiyor. Yazılım, en kısa tabiriyle bilgisayarda kullanılan her türlü programa verilen isimdir. Bilgisayar donanımlarının birbiriyle sağlıklı ve verimli bir düzen içerisinde çalışması, yazılımlar sayesinde gerçekleşir.

 Yazılım Yapmak İçin Neler Gerekir?

 Yazılım yapmak için öncellikle; adının ve işlevinin belirlenmesi gerekir. Yazılım, var olan ihtiyaçları kolay bir şekilde sonuca ulaştırmak için yazılır. Bilgisayar fiziki bir donanım olmasına karşın, bu donanımın çalıştırılabilmesi için bilgisayar gereksinimlerine ihtiyaç duyar. Yazılımı yazmak için bilgisayarın anlayabileceği bir dile ihtiyaç duyulur. Programlama dili, yazılımı yazan kişinin belli bir algoritmayı ifade etmek ihtiyacıyla, bilgisayara ne yapmasını istediğini anlatma yoludur. Bu sayede, yazılımcıya programı üretmesi için araç sağlanır.

 Programlama Dillerinin Amacı Ve Türleri Nelerdir?

 Bu programlama dillerinin amacı, yazılımcının bilgisayara hangi veriler üzerinden işlem yapılacağı, nasıl depolanacağı, nasıl ve ne koşullarda hangi farklı işlemlerin yapılacağının tam anlamıyla ifade etmesini sağlamaktadır. Yazılan kodlar, bir derleyici ve bağlayıcıyla birlikte belirli sistemde çalışır hale getirilir. Bu programlama dillerinin çeşitleri, alt seviye, orta seviye ve üst seviye olmak üzere üçe ayrılmıştır. Alt seviye dili, makine koduna yakın programlama dilleridir, bu dili kullanan şahısların mikro işlemciler hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Orta seviye diller, alt seviye dillere oranla daha fazla anlaşılır şekildedir. Diğer programlama dilleriyle, programlama yapabilirler. Üst seviye diller ise, olay tabanlı olarak da isimlendirilebilir. Programlama hakimiyetinin azaltıldığı bir dil olduğu için en hızlı ve etkili programa dilleri bu kategoride yer alır. Yeni başlayan yazılımcılara en uygun olan dillerdir.

 Yazılım Yazmaya Başlarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 Yazılım yazmaya başlarken öncelikle, kurgu oluşturulması gerekir. Yazılımın hangi işlemleri yapacağı belirlenmelidir. Daha sonra algoritmanın oluşturulması gerekmektedir. Algoritma, matematiksel olarak bir işi yapmak için tanımlanan, sonlu işlemler kümesidir. Problemleri çözmek veya sonuca ulaşmak için çizilmesi gereken yoldur. Bir problemi çözmek için iki yaklaşım kullanabilir. Bunlar algoritma ve herustic (sezgisel) yaklaşımlardır. Algoritmayı belirlemek için; metin olarak düz ifade ve akış diyagram olmak kaydıyla iki farklı yoldan yardım alınır. Algoritma belirlendikten sonra, oluşturduğumuz algoritma doğrultusunda seçtiğimiz programlama dilini kullanarak program yazılmaya devam edilir.

Arla Medya

4 Yorum

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Preloader image